PUBLICATIES

 

promotie-mini-cursus-zouk-savi-2016

 

BRAZILIAN ZOUK MINI CURSUS

Denk je alles al te hebben gedanst? Ben je opzoek naar een nieuwe dansuitdaging? Wil je geïnspireerd worden en veelzijdig kunnen dansen? Of ben je opzoek naar meer mogelijkheden binnen de dans?
Dan is de Brazilian Zouk mini cursus voor jou!

Braziliaanse ZOUK
Connectie, flow, synergie, veelzijdig, variatie, sensueel, meer mogelijkheden en heerlijke muziek.

Brazilliaanse ZOUK geeft je de vrijheid om jouw interpretatie aan de muziek te geven. Het is de Flow die Zouk kenmerkt een gevoel wat je niet meer loslaat. Een mix van moderne dans en lambada, waarbij het lange haar van de vrouwen een grote rol speelt. Samen maak je connectie en wordt je meegenomen door de muziek. “Als je eenmaal de Flow hebt ervaren wil je niet meer anders”, aldus Jasper

Jasper en Karin
Salsa Viva docente Karin van der Sangen is veelzijdig in haar dans salsa on 1 salsa on2, dominican bachata, kizomba en ZOUK! Na deze workshop zul je begrijpen hoe ZOUK haar hart heeft veroverd, deze passie wil Karin dan ook maar al te graag met jullie delen.

Jasper Zwetsloot zette zijn eerste passen met salsa op de dansvloer, toen hij in aanraking kwam met ZOUK wist hij het… Dit is het! ZOUK is voor Jasper a way of life!
Zowel Jasper als Karin zijn deskundig opgeleide docenten en geven al meer dan 8 jaren les bij diverse dansscholen in Nederland.
Brazilliaanse ZOUK, ervaar het zelf!

Niveau:
Beginner/improver

Voor wie:
Voor iedereen met enigzins danservaring

Investering:
95,- euro per deelnemer

Locatie:
Van Calcarstraat 31

 

 


 

 

docenten-grey

 

 

 

salsa viva 2salsa viva 1

SALSA VIVA START NIEUWE SEIZOEN

Salsa Viva Deventer start haar cursus seizoen met Salsa, Kizomba, Rueda en meer…

4 t/m 15 september is iedereen uitgenodigd deel te nemen aan de gratis workshops.

Op maandag en dinsdag verzorgen Tomas Andres Navarro en Karin van der Sangen de intermediate en improvers salsa on1 lessen. Wij maken er samen met jullie er weer een fantastisch seizoen van! Kom ook en geniet van de de sfeer, muziek en gezelligheid bij Familia de Salsa Viva Deventer

Tot dan!

www.salsaviva.nl


 

BEZOUK START NIEUWE SEIZOEN IN UTRECHTbezouk

In september starten we weer met de BeZouk lessen en meer!

Dinsdag
18:30 Pilates
19:30 PortDeBras
20:30 Zouk Fundamentals (beginners) 1,5 uur

Woensdag
19:00 Zouk Fundamentals (beginners) 1,5 uur
20:30 Zouk Condensed 1,5 uur

Donderdagbezouk logo
12:00 Pilates
13:00 PortDeBras

Aanmelden en meer informatie info@bezouk.nl

www.bezouk.nl

 


 

IN DE STUDIO MET BAD SHOES
Deventer I 2015

IMG_9003

Een nieuw hoofdstuk samen met Bad Shoe Music de studio in. BAD SHOES IS DE COVERBAND DIE HET ANDERS DOET! Bad shoes neemt je met zijn medley’s mee naar de hits van toen en nu. Een optreden van Bad Shoes zal je niet snel vergeten, door hun fantastische show, energie en lekkere muziek. www.badshoemusic.nl

 

 

 

 


 

WAT EET JE TIJDENS DE ONREGELMATIGE DIENST?
Deventer l 18 december 2014 l Duurzaam inzetbaarheid Centrum

10731013_947304231965549_5687495863151579852_nReceptenboek ‘Wat eet je tijdens de onregelmatige dienst?’
Op donderdag 18 december 2014 verscheen een groot artikel over het receptenboek ‘Wat eet je tijdens de onregelmatige dienst?’ in de Stentor, regio Deventer. Journalist René Nijland schreef zijn artikel naar aanleiding van de lancering van het receptenboek op vrijdag 12 december 2014 en een interview met Hans Spanjers. In het artikel wordt nogmaals benadrukt dat het gaat om voedzame, praktische maaltijden die makkelijk mee te nemen zijn voor mensen die werken in ploegendiensten. Het receptenboek is o.a. te koop bij Food & Oil te Deventer (Grote Overstraat 63) of aan te vragen via www.bol.comof boek@duurzaaminzetbaarheidcentrum.nl.

Met trots presenteren wij u het receptenboek “Wat eet jij tijdens de onregelmatige dienst?’. Het boek staat vol informatie, praktische handvatten, tips en recepten die helpen om werknemers tijdens wisseldiensten energiek te houden. De afgelopen jaren hebben wij als centrum al meer 1.000 mensen getraind in hoe om te gaan met het werken in onregelmatigheid (ploegendienst). Niet door te benadrukken wat niet goed voor ze is, maar door het geven van praktische tips met betrekking tot wat wel goed voor ze is. Het receptenboek is hiervan een voorbeeld. Op vrijdag 12 december 2014 zijn de eerste exemplaren van het boek overhandigd aan onder andere Ruud Cornelisse (Abvakabo FNV), Fred Kagie (Qbuzz), Marco Kok (MKB Deventer), Peter Meerman (Deventer Kring van Werkgevers), Jeanet Kleine Schaars (Zorggroep Raalte) en Wouter van Ginkel (Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid).

Van idee tot uitvoering
10435981_953864874642818_8535585639530778381_nWij leven in een 24-uurs maatschappij waarin meer dan een miljoen Nederlanders onregelmatig werkt. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat deze onregelmatige diensten een aanslag op ons lichaam zijn. Ook de kranten staan er vol mee: we slapen te weinig en we worden ongezonder. “Wat ons opviel is dat met name het probleem wordt uitvergroot, echter de praktische oplossingen worden niet geboden. Welke gerechten eet je tijdens een onregelmatige dienst? En hoe kan je deze makkelijk meenemen?”, aldus Hans Spanjers, directeur van het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum. Spanjers: “Op het moment dat het idee voor een receptenboek ontstond is collega Karin van der Sangen onmiddellijk aan de slag gegaan. Zij heeft vol enthousiasme gewerkt aan het boek en zie het resultaat!”. Tijdens de lancering van het boek in het Jordenhuis te Deventer benadrukte Ruud Cornelisse, bestuurder Abvakabo FNV, het belang van het receptenboek voor werknemers die op onregelmatige tijden werken. HR-manager van Qbuzz, Fred Kagie, prees vooral de praktische toepasbaarheid van de gerechten voor zijn organisatie.

Samenwerking met sterrenchef

Hans Spanjers - Baltasar Tieskens - kleinVoor het receptenboek is samengewerkt met sterrenchef Baltasar Tieskens. Tieskens maakte in twee jaar tijd zijn droom waar en wist op zijn dertigste met zijn innovatieve kookstijl een Michelinster te bemachtigen. Inmiddels is hij ook foodcoach en culinair consultant. Daarnaast werkt hij als freelance coach voor het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum. Hij is betrokken bij een groot project waarin ruim 800 bus- en taxichauffeurs deelnemen aan het vitaliteitprogramma. In het boek draait het om voedzame, vullende en praktische maaltijden die makkelijk mee te nemen zijn. We hebben gekeken naar de werknemer in de wisseldiensten in verschillende branches. Belangrijk is dat zij de gerechten kunnen meenemen in hun broodtrommel of in een plastic zakje. Op veel plaatsen is een koelkast en magnetron aanwezig waar je eenvoudig je eten kunt koelen en opwarmen.

Waar te koop?
Wij zijn van mening dat het voor iedereen mogelijk is een optimaal energieniveau te bereiken, ook tijdens wisseldiensten. Hiervoor is het belangrijk om te letten op voeding die de gewenste energie geeft die op dat specifieke moment nodig is. Zo kan iedere dag en nacht energiek en met plezier worden gepresteerd, op het werk én thuis. Het receptenboek ‘Wat eet jij tijdens de onregelmatige dienst?’ is dan ook voor iedereen te koop bij Food & Oil te Deventer (Grote Overstraat 63), www.bol.com of aan te vragen viaboek@duurzaaminzetbaarheidcentrum.nl.

 


 

OP DE DANSVLOER IS HET ALTIJD ZOMER
Boreelkrant I 2014

unnamed


 

BEZOUK LEER BRAZILLIAANSE ZOUK DANSEN
Utrecht l oktober 2014

1517460_925017724194200_3263956765076776482_nBrazilliaanse Zouk ontstond 20 jaar geleden uit de lambada, bekend van de jaren ’80 hit van de band Kaoma. Toen Lambada van de stranden van Porto Seguro de danszalen van Rio de Janeiro, Sao Paolo en Belo Horizonte bereikte, werden er nieuwe technieken toegevoegd en geëxperimenteerd met de nieuwe muziekstijlen. Zo Ontstond een hele nieuwe dans, die we tegenwoordig kennen als Brazilian Zouk. Het begon met Caribbische zoukmuziek, maar inmiddels dansen we ook op RnB, reggaeton, pop, arabic songs en hiphop. Brazilliaanse Zouk lijkt alleen weggelegd voor atletische personen, maar iedereen kan deze heerlijke en mooie dans leren!

Wij geloven dat alle Zouk technieken aan iedereen kunnen worden aangeleerd. Je hoeft niet atletisch te zijn, jong of met veel danservaring om een oede social danser te zijn. Wij leren veilige technieken aan, die bereikbaar zijn voor iedereen. het enige wat je nodig hebt is een passie of nieuwsgierigheid voor Brazilliaanse Zouk!

Wie is BeZouk
Marko Faas Danst Brazilliaanse Zouk sinds 2003 en volgde veel lessen, danste op talloze feesten en was aanwezig bij tientallen Zouk congressen wereldwijd. Als de voorzitter van Stichting Danca organiseerde Marko tientallen feesten en lessen in Utrecht, voordat hij BeZouk oprichtte. Na een intensieve lerarenopleiding bij Willem Engel van DancAlegria geeft Marko inmiddels zelf les in Brazilliaanse Zouk. Van beroep is Marko journalist.

Karin van der Sangen is compleet verliefd op Braziliaanse Zouk, maar heeft ook een grote passie voor Salsa, Kizomba en Dominican Bachatta. Ze geeft meer dan zes jaren salsales en brengt veel ervaring als docent mee naar BeZouk. Karin is getraint door Willem engel. Naast het lesgeven in Latijns Amerikaanse dansstijlen, werkt Karin als psycholoog, Vitaliteit Adviseur, Trainer en Coach gespecialiseerd in gedragsverandering van individuen en groepen mensen gericht op verhoging van de performance.

Danique danst pas enkele jaren Brazilliaanse Zouk, maar in deze korte tijd heeft ze wel tientalle congressen wereldwijd van Brazilliaanse Zouk Bezocht. Ze is zeer gepassioneerd over de dans. In 2014 volgede ze de Internationale Zouk Teachers Course bij DancAlegria en is nu klaar om nieuwe mensen de Brazilliaanse Zouk bij te brengen. Danique heeft een drukke baan als manager in de logistieke sector.

Leer Bazilliaanse Zouk dansen!
Op 05 november a.s. start de nieuwe cursus voor fundamentals (beginners) en condensed. Voor meer informatie meld je aan bij www.bezouk.nl kan je geen reguliere lessen volgen BeZouk Utrecht organiseert 6 december 2014 een drie uur durende bootcamp voor beginners. Meld je aan en doe mee!